A mérce 2,5dl bögre
egy és háromnegyed bögre habtejszín (4 dl, én növényi cukrozottat használtam, ha nem édesített tejszínt használtok, adjatok hozzá még fél bögre cukrot!)
fél bögre tojáslikőr (1,25 dl)
2 csomag vaníliás cukor
fél vanília rúd magjai kikaparva (helyettesíthető kivonattal esetleg vaníliás cukorral, de el is hagyható, ha a tojáslikőr jó vaníliás)
2 teáskanál zselatinpor
1. A vanília rúd kikapart magjait egy közepes lábasban (legjobb a nyeles) lassan forraljuk a tejszínnel négy-öt percig, közben kevergetjük, és nem hagyjuk őrizetlenül.
2. Félrehúzzuk a tűzről, lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, amivel együtt újra felforraljuk.
Félrehúzzuk és hűlni hagyjuk öt percet, közben kevergetjük, majd hozzáöntjük a tojáslikőrt is.
4. Ezután hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük őket, míg maradéktalanul fel nem olvadnak. Jó alaposan kavarjuk össze, ne maradjon zselatin az edény alján!
5. Hideg vízzel kiöblített formákba, vagy öblös tálkákba öntjük őket, majd hagyjuk a pulton hűlni.
6. Hűtőbe tesszük, és egy darab alufóliával letakarjuk őket, hogy ne vegyék át a hűtőben fellehető egyéb ízeket. De nem légmentesen zárjuk, csak tegyünk rá egy-egy darabot lazán.
7. Legalább három-négy órát hagyjuk szilárdulni!
A törökmogyorót előző nap áztasd be hideg vízbe, majd másnap öblítsd át friss vízzel és csöpögtesd le, szárítsd meg levegőn, napon vagy 40 fokon sütőben kb. 25 percen át. A kókus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet feltesszük forrni. A tojásfehérjékből 50 g cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habot vetünk. Mikor a tej felfőtt, kisebbre vesszük a lángot és egy kanállal belesza...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Keverjük össze a chia magokat a mandulatejjel egy tálban vagy befőttesüvegben. 2. Fedjük le és tegyük hűtőbe éjszakára állni. 3. Reggel, amikor már kocsonyás, puding állagú, a...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverni a hozzávalókat. Evőkanállal korongokat szaggatok, serpenyőben sütőm.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz