Mogyorós-csokoládés habcsóktorta
Hozzávalók 8 személyre:
6 tojásfehérje (szoba hőmérsékletű)
30 dkg porcukor
csipet só
10 dkg étcsokoládé
3-4 ek. tej
4-5 ek. semleges ízű olaj
2 marék török mogyoró
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra.
A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdjük habbá verni, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A hab akkor jó, a szép sima, selymes fényű és ha összecsippentünk belőle egy picit, azt két ujjunk között összedörzsölve nem érezzük "szemcsésnek".
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a habcsókot tetszőleges formában -kör, négyzet, téglalap, ovális...- a sütőpapírra kanalazzuk. Betesszük a sütőbe. A sütés vége felé a mogyorót is -egy kis tepsibe szórva- betesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon.
~30 perc elteltével a hőfokot 120 °C-ra mérsékeljük és így sütjük/szárítjuk tovább a habcsókot még egy órán át. Nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Belekeverjük a tejet, az olajat, majd a kész csokoládészósszal megcsorgatjuk a habcsóktortát. A mogyoró egy részét durvára törjük, majd a torta tetejére szórjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.
1. A fahéjat és a szegfűszeget a vízbe szórjuk, 4-5 percig főzzük. 2. A meggyet hozzáadjuk, a cukorral édesítjük, megsózzuk, a citromlével ízesítjük, kb. 5 perc alatt puhára főzzü...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA leveles tészta közepére rakjuk a virsliket, amiket megkenünk mustárral, ráhalmozunk sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd jó pár ecetes uborkával is megkínáljuk. A virslik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A meggyet kb. fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk. ▪️Nem kell teljesen kiolvasztani. ◾️Hozzáadjuk az édesítőt, fűszereket, tejfölt, tejet és botmixerrel krémes elegyet készít...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk homogén masszává, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Aztán kb 2 mm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. 7-8 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű