menu

Családireceptkönyv.hu

Sugar gum paste


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


480 ml porcukor átszitálva (1 poharnyit külön venni az asztal megszórásához)

4 tojás fehérje
120 ml Tylose por
kevés zsiradék, margarin , vaj stb. a kezünkre

Elkészítés:


Mixerrel felhabosítjuk először a tojás fehérjét, majd lassan hozzákeverjük a porcukrot, és végül a Tylose port... Kb. 2 percig keverjük, amíg besűrűsödik az egész egy sűrű masszává. Kiborítjuk a porcukorral meghintett munkalapra és bezsírozott kézzel összegyúrjuk. Műanyag zacskóban csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük 24 órára. Mielőtt dolgozni akarnánk vele kivesszük és szobahőmérsékleten felengedjük.


Mehet a Taragant por és a Gum tex por a Tylose por helyett.

Sugar gum paste az egy fondanthoz hasonló anyag de azzal a tulajdonsággal, hogy a dekorációkhoz nagyon vékonyra is ki lehet nyújtani a benne levő anyagok miatt, ezért nagyon alkalmas arra, hogy porcelán finomságú virágokat készítsünk, apró díszeket vagy akár nagyobbakat, és mivel kő keményre szárad ezért akár 3 dimenziós díszítésekre is fel lehet használni. Ez akkor fontos ha pl. egy olyan tortat akarunk megcsinálni amin a dekoráció mondjuk egy ház kerítéssel, akkor a sugar gum paste (cukros gumi massza) a megfelelő anyag.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
 Kakaós -Diós "croissan"
Kakaós -Diós "croissan"

hozzávalókból kelt tésztát készítünk, konyharuhával letakarva legalább 60 percig kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk, 4 részre osztjuk, és egy rész tésztát még két részre vágunk. Te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puncsos kókuszos
Puncsos kókuszos

Elkészítés: 1. A cseppekhez a vizet felforraljuk a cukorral, majd belekeverjük a tejport és a kókuszt. Kihűtjük, majd golyókat formálunk. 2. A tésztához keverjük habosra a marg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kürtőskalács 2.
Kürtőskalács 2.

A tejhez a cukrot hozzáadjuk, majd felfuttatjuk. Ezt követően belemorzsoljuk az élesztőt. Utána a lisztet, sót, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot összekeverjük. Majd hozzáönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk