3 db tojás
15-20 dkg liszt
1 kocka margarin
3 tábla étcsoki
1 cs sütőpor
fél citrom leve héja (elhagyható)
10 dkg cukor
Ha zab kekszet szeretnénk a liszt mennyiségét felezzük meg és apró szemű vagy durvára darált zabpelyhet használjunk helyette.
A mennyiséget lehet más arányban is osztani.
A csokit apró kockákra daraboljuk. A tojás sárgáját a fehérjétől külön választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót össze dolgozzuk (a csoki darabkákat hagyjuk utoljára) annyi lisztel hogy ne túl sűrű tésztát kapjunk, majd a habot is finoman bele forgatjuk, (a margarint nem szabad teljesen megolvasztani csak puhára hogy könnyen keverhető legyen). Teás kanállal kis halmokat rakunk a sütő papírral kibélelt tepsibe ne túl közel egymáshoz mert szét terül a tészta.
180 C fokon kb; 15-20 percig sütjük.
A tepsit benedvesítjük úgy tesszük bele a sütőpapírt mert sokkal könnyebb vele dolgozni.
A tojás sárgákat a cukorral és a rámával habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, morzsát és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan a tojáshabba dolgozzuk az olajjal együtt. 22x36 cm-es, z...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk ,majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a l...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Az almákat megskalpoljuk, és kivájjuk a közepükből a magházat. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az almákba szedjük. 2. A leveles tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes