0.5 kg tehéntúró
3 db tojás
70 g búzadara
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 ek zsemlemorzsa (vagy dara)
0.5 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)
A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.
cukor,vaníliás cukor, citromhéj mehet bele ízlés szerint.
Nagyon laza, könnyű lesz.
Közeli boltba elmegyünk, vagy otthon megnézzük a tartalékokat. Veszünk, vagy előkeresünk natúr joghurtot, sütőport, vaníliás cukrot, lisztet, cukrot, sót, és olajat a sütéshez. M...
Elkészítési idő: 6 fő Nehézség: Könnyűfélretett krumplis tésztát kevés liszttel átgyúrjuk, mert a nudlihoz keményebb tészta szükséges, mint a gombóchoz. Gyúródeszkán elnyújtjuk, először hosszú rudakat, majd kisebb dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral, a sóval kézi habverővel keverjük habosra. 2. Adjuk hozzá a tejet. 3. A lisztet mérjük ki, és 3-4 adagban adjuk a tésztához. Minden adag előtt keverjük...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyűa lisztből és a tojásból kevés vízzel tésztát gyúrunk.... hat levelet nyújtunk vékonyra belőle és közepes nagyságú kockákra vágjuk ás sós vízben kifőzzük a káposztát megtisztítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű