8 db csirkecomb
4 szelet bacon
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
3 dkg füstölt szalonna
2 dl fehérbor (száraz)
2 dl tejföl
gomba
A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
A húsok alá öntjük a bort.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
Végül a tejfölt elkeverjük a szaftjába és átrotyogtatjuk (5-10 perc alatt).
Mehet bele zöldbab, vagy gomba.
Steak burgonyával ,rizzsel tálalhatjuk.
Spagetti, vagy makaróni tésztával is lehet: egy nagy Jénai, aljába a tészta, rá a sok részeges pipi a szósszal, plusz a tetejére egy jó adag reszelt sajt, és mehet be a sütőbe.
A csirkemellet hosszúkás darabokra vágjuk, kicsit besózzuk. (De csak óvatosan azzal a sóval, mert a szalonna is sós, nehogy elsózzuk az ételt.) A jénai alját bacon szalonnával kir...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húsgolyókhoz A darált húst, a tojást, zsemlemorzsát, a finomra vágott spenótot, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és borsot egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon megpiríjuk a két fej hagymát, a kaliforniai paprikát felcsíkozva, a vékonyra szeletelt sárgarépát, majd a 40 dkg csíkozott csirkemellet. Jól összesütjük őket, majd 1 g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk őrölt fehér borssal. A sajtot, paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2 csík...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű