A páchoz
1 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál majoránna
1 késhegynyi bors - fehér (őrölt)
1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál só
1 evőkanál étolaj
A húshoz
2 dl sör - világos
4 db csirkecomb
A sütőt melegítsük 180 C fokra. A préselt (vagy reszelt) fokhagymát, a majorannát, borsot, pirosparikát és sót keverjük el az olajban. (Ízlés szerint fűszerezzük a pácot.)Mossunk meg a csirkecombokat és a pácot egyenletesen masszírozzuk a combba, jusson a bőre alá is.A combokat bőrös felükkel lefelé tegyük egy kisebb tepsibe és öntsünk alá annyi sört, hogy kb. félig ellepje a combokat. (Inkább legyen kevesebb, mint több, mert sütéskor a folyadéknak el is kell párolódnia, ez meghosszabbítaná a sütési időt.)Tegyük a sütőbe a húst, kb. 60 perc a teljes sütési idő, ezalatt többször (5-6-szor) locsoljuk meg a húst az alatta lévő sörös szafttal. Mikor viszonylag piros, fordítsuk meg a combokat, hogy mindkét oldaluk szép piros legyen. Különösen a sütési idő vége felé locsolgassuk szorgalmasan a szafttal, míg gyönyörű fényesre és pirosra nem sül a csirkénk. Saláta illik mellé, de burgonyapürével is finom.
A lilahagymát olívaolajon kevergetjük kicsit, majd beletesszük az apróra vágott csirkemellet. Fontos, hogy kis darabokra vágjuk a csirkét, hogy ne szakítsa szét a palacsintatésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy tálba szórjuk a lisztet, alaposan megborsozzuk, majd megforgatjuk benne a csirkemellfiléket. Félretesszük. Egy nagy méretű, sütőben is használ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felszeleteljük, nem kockázzuk, és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a libazsírt. Üvegesre pirítjuk a zsíron a vöröshagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (8 darab), sózzuk és zabpehelylisztbe forgatjuk. A bundához a nyers brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű