menu

Családireceptkönyv.hu

Birs lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A birsek magházát kivágtam majd aszkorbinsavas vízben ázott felhasználásig. különmeg azonnal megbarnul és nem lesz szép.
9kg tisztított gyümölcshöz( héja rajta maradt) 2kk fahéj, 2kk őrölt szegfűszeg, 2kk őrölt gyömbér de lehet több is nyugodtan ízlés szerint. 4 citrom leve és 2-3 bio citrom reszelt héjja. kb 2-3 liter víz. Cukor, édesítő ízlés szerint. Az összedarabolt birseket egy zománc lábosba tettem, felöntöttem a vízzel, lehet több is mert a amgas pektin tartalom miatt sokat fel vesz. Ezután mehetnek bele a fűszerek, citrom leve, héjja, cukor. Addig főzöm míg szét nem lehet nyomni könnyen a darabokat. Ezután botmixerrel összeturmixoltam. Rottyant még egyet tettem bele egy ek aszkorbinsavat a színe miatt. És ment forrón az üvegekbe majd 95/30 az automatában.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőtöklekvár, mézeskalács illatú
Sütőtöklekvár, mézeskalács illatú

A hozzávalókból látszik, hogy a mézeskalácsosság a speciális fűszerkeveréknek köszönhető. Magunk is készíthetünk ilyen fűszerkeveréket fahéj, szegfűszeg, koriander, szerecsendió, á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Ételízesítő
Ételízesítő

A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarack befőtt
Sárgabarack befőtt

A barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A megmosott, kimagozott felezett sárgabarackokat töltsük úgy az üvegekbe, hogy a barackoktól az üveg szájáig még legyen legalább egy-két cent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Narancsos sárgabarcklekvár
Narancsos sárgabarcklekvár

A sárgabarackot leturmixoljuk, de azért maradjanak benne apróbb részek. Elkeverjük a narancslével, a facsart citromlével, a cukorral és a dzsemfixszel. Felforraljuk és öt percig k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk