A birsek magházát kivágtam majd aszkorbinsavas vízben ázott felhasználásig. különmeg azonnal megbarnul és nem lesz szép.
9kg tisztított gyümölcshöz( héja rajta maradt) 2kk fahéj, 2kk őrölt szegfűszeg, 2kk őrölt gyömbér de lehet több is nyugodtan ízlés szerint. 4 citrom leve és 2-3 bio citrom reszelt héjja. kb 2-3 liter víz. Cukor, édesítő ízlés szerint. Az összedarabolt birseket egy zománc lábosba tettem, felöntöttem a vízzel, lehet több is mert a amgas pektin tartalom miatt sokat fel vesz. Ezután mehetnek bele a fűszerek, citrom leve, héjja, cukor. Addig főzöm míg szét nem lehet nyomni könnyen a darabokat. Ezután botmixerrel összeturmixoltam. Rottyant még egyet tettem bele egy ek aszkorbinsavat a színe miatt. És ment forrón az üvegekbe majd 95/30 az automatában.
A hozzávalókból látszik, hogy a mézeskalácsosság a speciális fűszerkeveréknek köszönhető. Magunk is készíthetünk ilyen fűszerkeveréket fahéj, szegfűszeg, koriander, szerecsendió, á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A megmosott, kimagozott felezett sárgabarackokat töltsük úgy az üvegekbe, hogy a barackoktól az üveg szájáig még legyen legalább egy-két cent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgabarackot leturmixoljuk, de azért maradjanak benne apróbb részek. Elkeverjük a narancslével, a facsart citromlével, a cukorral és a dzsemfixszel. Felforraljuk és öt percig k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű