1 kg sárgarépa
• 1 kg petrezselyemgyökér
• 1 kg paprika
• 1 kg paradicsom
• 1 kg hagyma
• 2-3 fej fokhagyma
• 4 fej zeller
• 2 nagycsomó zöldpetrezselyem
• ½ kg karalábé
• ¼ kg kelkáposzta
• ½ kg karfiol
• 1,2 kg só
Húsdarálón ledaráljuk a receptben fel-
sorolt zöldségeket és sóval összekeverjük.
Egy éjszakára állni hagyjuk, majd befőttes
üvegekbe halmozzuk. Felhasználási módja
megegyezik a boltban kapható ételíze-
sítővel, azzal a különbséggel, hogy ter-
mészetesen ez a keverék tartósítószer- és
ízfokozó mentes. Ha lehetőségünk van
rá, bio alapanyagokból is készíthetjük.
Bármikor vehetünk belőle, de haszná-
latánál vigyázzunk az étel sózására. Egész
télre vitamint biztosít számunkra.
A birsalmákat a magjától megtisztítjuk, darabokra vágjuk és vízben jó puhára főzzük. Ezután vagy szitán áttörjük vagy ledaráljuk. Az áttört masszához kilónként 70 dkg cukrot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEngedjünk egy megfelelő méretű lábasba három liter csapvizet. Ebbe csavarjuk bele a citrom levét, keverjük el benne a kristálycukrot. Az almákat hámozzuk meg, csumázzuk ki, és vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDélután leszemeztem a (fehér) szőlőt majd egy fazékban elkezdtem főzni. Amikor mar a szemek kezdtek szétfőni akkor abba hagytam a főzést. Másnap botmixerrel összeturmixoltam és áts...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes