menu

Családireceptkönyv.hu

Karfiol sós lében


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaposan megmosott, rózsáira szedett karfiolt a tiszta üvegekbe beleraktam az üveg 3/4 részéig. A karfiol gázosodik, ezért nem szabad nagyon megtömni az üveget, mert szétrobbanhat. Minden üvegbe szórtam jód mentes tengeri sót (a jódozott sótól elpuhulnak a zöldségek), feleresztettem hideg csapvízzel,

Elkészítés:


Kochen fokozaton 90 percre (100°C)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar CSALAMÁDÉ
CSALAMÁDÉ

van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe..mars a kamrába.. ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra...akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Paprikalekvár
Paprikalekvár

Elkészítés A paprikákat megszurkáljuk és tepsiben a forró sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a paprika héja fekete nem lesz. A sütőből kivéve tálba tesszük, amit légmentesen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancslekvár
Narancslekvár

A narancsokat zöldséghámozóval megpucolom úgy, hogy a háj sárga részét igyekszem csak eltávolítani. Az így kapott csíkokat gyufaszálakra vágom, mély lábosba teszem, és annyi vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Birsalmakompót
Birsalmakompót

A meghámozott birsalmát negyedekre vágjuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeleteljük, és azonnal citromos vízbe tesszük, mert hamar megbarnul. Közben a vizet a kristálycukorral meg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk