5-6 kg paradicsom
• 1,5 dl 10%-os ecet
• 12 evőkanál cukor
• 3 evőkanál só
• 1 evőkanál őrölt bors
• ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
• ½ teáskanál őrölt fahéj
• 1 evőkanál mustármag
Egy 5 l-es lábost tele teszünk hámozott,
összevágott paradicsommal, majd fedő
nélkül, forrástól számítva legalább 1/2
órán át főzzük. Ezt követően fűszerezzük,
majd tovább főzzük, hogy elérjük a kívánt
sűrűséget. Forrón üvegekbe töltjük, és
azonnal, 24 órára száraz dunsztba tesszük.
A hozzávalókat egy lábosba tesszük, addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Kb 10 perc. Ezután botmixerrel pürésítjük. 4 darab pizzára elengendő.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 dl tejet felteszem főni, a maradék 2 dl-ben elkeverem a pudingport, tojássárgáját, cukrokat. Ha felforrt a 8 dl tej, hozzáöntöm a 2 dl pudingos cukros tejet, besűrítem. Még for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát lereszejük és egy tálba tesszük. Az uborkát nagyon apróra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a hagymákhoz. Ezután az összes többi hozzávalóval alaposan elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szárított paradicsomot apróra vágjuk, ha konzerv, előtte lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. 2. Ha friss paradicsomból készítjük, kikaparjuk a belsejét, lesózzuk, és pár pe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű