menu

Családireceptkönyv.hu

Ketchup


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-6 kg paradicsom
• 1,5 dl 10%-os ecet
• 12 evőkanál cukor
• 3 evőkanál só
• 1 evőkanál őrölt bors
• ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
• ½ teáskanál őrölt fahéj
• 1 evőkanál mustármag

Elkészítés:


Egy 5 l-es lábost tele teszünk hámozott,
összevágott paradicsommal, majd fedő
nélkül, forrástól számítva legalább 1/2
órán át főzzük. Ezt követően fűszerezzük,
majd tovább főzzük, hogy elérjük a kívánt
sűrűséget. Forrón üvegekbe töltjük, és
azonnal, 24 órára száraz dunsztba tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diána
Pizzaszósz
Pizzaszósz

A hozzávalókat egy lábosba tesszük, addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Kb 10 perc. Ezután botmixerrel pürésítjük. 4 darab pizzára elengendő.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vaníliasodó
vaníliasodó

8 dl tejet felteszem főni, a maradék 2 dl-ben elkeverem a pudingport, tojássárgáját, cukrokat. Ha felforrt a 8 dl tej, hozzáöntöm a 2 dl pudingos cukros tejet, besűrítem. Még for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi ezersziget öntet (Zé)
Házi ezersziget öntet (Zé)

A vöröshagymát és a fokhagymát lereszejük és egy tálba tesszük. Az uborkát nagyon apróra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a hagymákhoz. Ezután az összes többi hozzávalóval alaposan elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar paradicsomkrém
paradicsomkrém

1. A szárított paradicsomot apróra vágjuk, ha konzerv, előtte lecsepegtetjük és egy tálba tesszük. 2. Ha friss paradicsomból készítjük, kikaparjuk a belsejét, lesózzuk, és pár pe...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk