Mariann SzakályAz én élhető paleom, sok-sok recepttel, glutén, tejtermék, hüvelyesek nélk
május 29. ·
2016. május 6.
Párolt lila káposzta maradéka is ment üvegekbe, automatáztam is. 3 étkezéshez elég lesz, de neki kell majd állnom és 2 fej káposztából legyártok egy nagyobb mennyiséget. Befőzőautomatában tartósítok. Ezt 90 fokon, 30 percig.
A kristálycukorból és nagyjából 5 liternyi vízből cukorszirupot főzök. A barna cukrot karamellizálom, és a maradék vízzel felöntöm. Óvatosan, nagyon fröcsög az elején! Amikor a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot és megpirítjuk benne az asafoetidát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Piros bogyós gyümölcsszósz elkészítése lépésről lépésre Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott, kimagozott, kettévágott szilvát kicsit összevagdosom. Egy nagy (a sütőbe beférjen) lábas aljára ecetet öntök, rászedem a szilvát. Fedő nélkül, a sütőrácsot a legalsó...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: Közepes