25 dkg párolt karfiol vagy cukkini
25 dkg (1 kis doboz ) Cocomas kókusztejszín
3 ek kókuszolaj
40 g zselatin
15 g almaecet vagy balzsamecet
5 g citromlé
8 g só
A zöldséget puhára pároljuk és leszűrjük, lecsepegtetjük.
A kókusztejszínt a kókuszolajjal meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a zselatint.
Az összes hozzávalót egy turmixba öntjük és teljesen simára keverjük.
Tetszőleges formába töltjük, és hűtőbe tesszük. (Szilikonos formából könnyebb kiszedni).
Nagyon finom, ha különböző fűszereket keverünk bele. Kedvencem a snidlinges, de finom a kapros is.
TIPP! Több zselatinnal (60 gramm) tarppistásabb állagot kapunk, így jobban reszelhető, vagy rántható (dupla panírral). Ha lágyabbra készítjük, akkor inkább a mozarellához hasonlít. Én jobb szeretem a lágyabb verziót.
lkészítés: A káposzta külső leveleit eltávolítom, 4 felé vágom, a torzsáját is kivágom, és egy hőálló tálba vékonyan felszeletelem. Ugyan ezt teszem a vöröshagymával is, csak megfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük. 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és a köm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Légkeverésen 220 fokon, süssük meg a padlizsánt, paradicsomot és paprikát (nem kell meghámozni). Néha forgassuk meg őket és ha már mindegyik megpirult és beleszúrva puhák, kréme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztáról eltávolítjuk a külső leveleket, majd a megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, esetleg éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a keskeny ho...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Könnyű