3 dkg zsír
2 ek hideg méz
3 kanál tej
15 dkg cukor
1 tojás
45 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
15 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dl tej
5 ek gríz
1 vaníliás cukor
baracklekvár
A zsírt, mézet, tejet és cukrot felmelegítjük, hogy a zsír és a cukor elolvadjon. Ekkor egy tojást, a lisztet és a szódabikarbónát összegyúrjuk és 4 cipót formálunk belőle. Fél óráig pihentetjük, utána sütjük.
A cukrot és a vajat habosra kavarjuk. A tejet a grízzel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a vajas cukorral és egy vaníliás cukrot belekeverünk. Egy lapot baracklekvárral megkenünk, majd a krémet öntjük rá.
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA választott gyümölcsöt megszórjuk fahéjjal, édesítővel és egy alapos keverem-kavarom után kicsit állni hagyjuk, hiszen más dolgunk is akad... ...méghozzá elkészítjük a morzsát: a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és citromlével nagyon keményre felverjük. Gőz fölött, habüstben tovább kevergetjük, míg a hab felfelé húzott kis csúcsa el nem dől. Olajjal vékonyan kike...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű