Tészta:
400g liszt
30g élesztő
1 ek cukor
0,25l langyos víz
1 tk só
2 ek olaj
Mártás:
2 ek olaj
1 fej lereszelt vöröshagyma
1 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 doboz paradicsompüré
só
bors
babérlevél
oregánó
Gyúrjunk lisztből, élesztőből, sóból, cukorból, vízből és olajból tésztát, kelesszük meleg helyen 1 órát. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük. Megkenjük a mártással: az olajon megdinszteljük a vöröshagymát, adunk hozzá vizet, fokhagymát, paradicsompürét, sót, borsot, fűszereket. 3-4 percig forraljuk. Ízlés szerint feltétet helyezünk rá és megsütjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és a kb. 1 dl langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meleg olajban – állandó kevergetés mellett – megolvasztjuk a cukrot és hagyjuk, hogy egy kicsit megbarnuljon. Ehhez a karamellizált cukorhoz hozzáadjuk a finomra reszelt fejes ká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a tojással gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. A tésztát készíthetjük úgy is, hogy kis batyukat vágsz ki belőle gy derelyevágó segítségével. Ezek így t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát forrásban lévő vízben készrefőzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes