:Kovász:40dkg liszt BL 80 3 dl viz,1 evő kanál tejföl,2,5 dkg élesztő,2 evő kanál krumpli liszt.4 órás kelesztés után,hozzáadok 60 dkg lisztet,3 dl vizet,2 dkg sót, fél dl olajat.
Tésztát készitek,nem túl keményet,ha a tészta igényli adok még hozzá vizet.A liszttől függ.1 órát kelesztem,addigra jól meg kel.Átdolgozom,egy kicsit ,és még fél órát hagyom kelni.Deszkára boritom,kenyeret formálok,és egy 8 l-es jénaiba helyezem.A fedelét is lespriccelem és egy órára letakarom.Közben a sütőt 230 fokra melegítem.Mikor megkel a kenyér bevágoma tetejét, lespriccelem vizzel és lefedve 45 percig, majd fedő nélkül még 15 percig sütöm .Mikor kész a tetejét vizzel lespriccelem.
Ahogy készítem receptje
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste 2 dl langyos vízben beáztatom az elő tésztát, (hiányában gyors kovászt kell készíteni) hozzá teszek 20 dkg lisztet, összekeverem és letakarva hagyom a konyhában. Reggel a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes