30 dk sárgarépát,10 dk gyökeret,5 dk zellert ,fél zöldpaprikát csíkokra metélek.A
30 dk sárgarépát,10 dk gyökeret,5 dk zellert ,fél zöldpaprikát csíkokra metélek.A
Egy lábosba teszek olajat,rádobom a zöldségeket,Teszek hozzá 2-3gerezd fokhagymát,fél vöröshagymát héjastul,2 koktélparadicsomot,egyűtt párolm 10 percig.Felöntöm bőven meleg vízzel,ízesítem sóval,borssal (vegeta,leveskocka,ki mit szeret).Közben 70 dk darált húst egy tálba teszek,adok hozzá egy egész tojást,2 kanál simalisztet,1 kanál vágott petrezselymet,sót,borsot ( vegetát)Jó alaposan összegyurmálom.Hagyom állni 10 percet.Diónyi gombóckákat formázok és a lassan fődögélő levesbe rakom.További 20 percet főzöm,vágott petrezselyemmel tálalom.
1. A húslevest felforralom, 2. A szárított gombát beáztatom annyi meleg vízbe, hogy ellepje, 15 percig hagyom, hogy magába szívja a nedvességet. 3. A bambuszt kis gyufaszálakra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéslapockát felteszem főni hideg vízben, lassú tűzön, majd amikor felforrt leszedem a habját a levesnek és hozzáteszem a csirke húsokat. Közben a keletkező habokat újra leszed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat tisztítsd meg, majd darabold szimpatikus formákra. A hagymát szintén kockázd fel, lehetőleg minél apróbbra, a répákat és a zellert is tisztítsd meg és darabold fel. Ha m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű