menu

Családireceptkönyv.hu

Házi ketchup


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paradicsom
50 dkg zöldpaprika
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teás kanál őrölt bors
3 szem szegfűszeg
15 dkg cukor
2 evőkanál mustár
3 db babérlevél
1 dl 20 %-os ecet
1 evőkanál só

Elkészítés:


Kockára vágom a paradicsomot, felszeletelem a paprikát, felaprítom a hagymát, fokhagymát és beleteszek mindent egy lábasba, a sóval, borssal, szegfűszeggel, babérlevéllel, cukorral, mustárral, ecettel együtt . Lassú tűzön sűrűre főzöm, majd össze-turmixolom és még egyszer átforralom, majd üvegbe töltöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bazsalikomos paradicsomszósz télire (Sóbors)
Bazsalikomos paradicsomszósz télire (Sóbors)

A paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héjukat, majd aprítsuk össze. Aprítógéppel egészen pürésre darálhatjuk attól függően, hogy darabosabb vagy krémesebb szószt szeretnénk. (...

Elkészítési idő: 20 perc+3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas szederlekvár
Fahéjas szederlekvár

A szedret kiválogatjuk, óvatosan megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. A szedret összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a citromlével. A masszát magas üvegedénybe töltjük, lefed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Barnamártás
Barnamártás

A margarint felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a lisztet, és barnára pirítjuk. Felöntjük az alaplé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Eperszósz (Bmintbalázs)
Eperszósz (Bmintbalázs)

Az eperszósz elkészítéséhez egy kisebb lábasba tedd bele az epreket, és közepes lángon kezdd el főzni. Miután először levet eresztett és az egész felbuggyant, az epreket csak 3-4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk