1 kg paradicsom
50 dkg zöldpaprika
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teás kanál őrölt bors
3 szem szegfűszeg
15 dkg cukor
2 evőkanál mustár
3 db babérlevél
1 dl 20 %-os ecet
1 evőkanál só
Kockára vágom a paradicsomot, felszeletelem a paprikát, felaprítom a hagymát, fokhagymát és beleteszek mindent egy lábasba, a sóval, borssal, szegfűszeggel, babérlevéllel, cukorral, mustárral, ecettel együtt . Lassú tűzön sűrűre főzöm, majd össze-turmixolom és még egyszer átforralom, majd üvegbe töltöm.
A paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héjukat, majd aprítsuk össze. Aprítógéppel egészen pürésre darálhatjuk attól függően, hogy darabosabb vagy krémesebb szószt szeretnénk. (...
Elkészítési idő: 20 perc+3 óra Nehézség: KönnyűA szedret kiválogatjuk, óvatosan megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. A szedret összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a citromlével. A masszát magas üvegedénybe töltjük, lefed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát megpirítjuk rajta, majd rászórjuk a lisztet, és barnára pirítjuk. Felöntjük az alaplé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eperszósz elkészítéséhez egy kisebb lábasba tedd bele az epreket, és közepes lángon kezdd el főzni. Miután először levet eresztett és az egész felbuggyant, az epreket csak 3-4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű