menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós Borjúkötél


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ősi magyar kalácsfajta, rohadt finom. Persze kemencében megsütve az igazi, de azért tepsiben is egészen jó.

Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt 1 tojás
20 dkg vaj (Fontos, hogy ne margarint használj!)
2 dl tejföl,
2 kiskanál só
5 dkg élesztő ( 2 dl tej , egy teáskanál cukor a felfuttatáshoz)
1dl olaj.
Az öntethez:
6 db tojás
4 dl tejföl
kiskanál só
20 dkg juhtúró (ki fogom próbálni tehéntúróval is, mert van aki nem csipí a juhtúrót).
A mártáshoz:
Tejföl és áttört fokhagyma, kívánt mennyiségben. Egy deci tejfelhez egy nagyobb gerezd fokhagymát nyugodtan lehet tenni.

No akkor: lágy kalácstésztát dagasztunk, amikor kész, ráöntjük az olajat, felemelgetjük a tésztát, hogy alulra is menjen olaj. Konyharuhával letakarva egy órát pihentetjük meleg helyen (nem tűző napon!). A megkelt tésztából hosszú csíkokat sodrunk a kezünkkel, kettőbe hajtjuk és megfonjuk. Egyszerű, gyakorlatilag meg kell tekerni a két szárat egymás körül, de nem túl szorosan, hogy az öntet bele tudjon folyni a fonatok közé. A “borjúköteleket” kis távolságra egymástól betesszük a tepsibe (az a jó, ha összekelnek) és leöntjük az öntettel. Megsütjük, felszeleteljük és fokhagymás tejfölbe tunkolgatva megesszük.

Elkészítés:


https://siglikonyhaja.wordpress.com/2010/05/04/borjukotel/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A tej egy részét meglangyosítjuk, teszünk bele 1 tk cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. (Én szoktam rá szórni a tetejére egy marék lisztet, hogy a kémiai hatás beinduljon.)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Ravioli alaptészta recept – 3 szósz
Ravioli alaptészta recept – 3 szósz

1. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. Ha kézzel csináljuk, férfi munka lesz. Ez az átlagosnál keményebb tészta. 2. Ha jól összeállt, akkor kb 1 órát hagyjuk pihenni. 3. Lehet hag...

Elkészítési idő: 1 - 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Friss paradicsomos spagetti
Friss paradicsomos spagetti

Az olívaolajon megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vagy nagyon finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott koktélparadicsomokat. Pár perc alatt átf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gnocchi
Gnocchi

A kolbászmorzsával kezdünk. Felszeleteljük a kolbászt és egy serpenyőben ropogósra sütjük a karikákat. Ha ez megtörtént, lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot és egy aprítógép seg...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk