- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 1 pohár tejföl
- csipet só
- 2 evőkanál cukor
Fahéjas porcukor a szóráshoz. Tálaláshoz én eper lekvárt vettem
A sütőporos liszten kívül egy tálba rakunk mindent és egy habverővel jól kidolgozzuk. Majd hozzá keverjük a lisztet és a sütőport is. Nokedli állagú tésztát kell kapjunk. - az a fajta,amit tényleg szaggatni kell,és nem csak átfolyik a szaggatón - hagyjuk állni 15 percet.
Bő,forró olajban sütjük.
A kanalat lisztezzük,hogy könnyebben bele tudjuk szaggatni az olajba.
Mivel a sütőpor miatt a forró olajban megnőnek a fánkocskák,hely kell neki,tehát egyszerre csak 3-4 tegyünk az olajba.
A csokit kockáira töröm, majd a mikróban a legalacsonyabb teljesítményen/watton elkezdem olvasztani. Félpercenként kiveszem és megkavarom. Ha megolvadt hagyom hűlni kicsit. Kimér...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A margarint a porcukorral kikeverjük, sorra hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan kikeverjük, hozzátesszük a citromhéjat, lisztet, sütőport és a tejjel fellazítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA túrót villával áttöröm, hozzákeverem a citromhéjat, a sót és 1 db tojássárgáját. Egy-másfél órára a hűtőbe teszem, hogy a búzadara megszívja magát. 1 db. tojásfehérjét kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű