A kovászhoz
5 dkg élesztő (friss)
1 dl 1,5%-os tej
1 teáskanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál kristálycukor
A tésztához
55 dkg búzaliszt (BL55)
1 közepes fej burgonya (főtt, áttört)
0.5 dl étolaj
2.5 dl víz
1 evőkanál só
1 evőkanál kristálycukor
Összedagasztom a hozzávalókat és 30 percig kelni hagyom, majd lisztezett deszkán 8 db részre osztom, zsemle formára készítem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, hagyom kelni 30...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, cukrot, tojásokat, kefirt, olajat pogácsa keménységűre gyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt. 8 cipót készítünk, és 8 nagy lapos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben keverjük el a cukrot, majd adjuk hozzá a vajat. Melegítsük össze, majd vegyünk ki belőle 4-5 evőkanálnyit. Az élesztőt keverjük el a kivett, kevés cukros tejben és hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű