5 tojásból ,10 dkg cukorból , 8 dkg lisztből , 2 dkg kakaó porból és fél csg sütőporból piskótát sütünk.
Töltelék:
3 dl tejből , 3 evőkanál liszttel és 15 dkg cukorral krémes tölteléket főzünk, kihűtjük.
Egy kocka Rama margarint 3 evőkanál kakaó porral habosra keverünk.
Összeforgatjuk a kihűlt főzött krémmel.
Rákenjük a megsütött tésztára.
A tetejére egy tábla étcsokoládéból mázat készítünk. / lehet tortabevonót is használni /
Ha a csoki megdermedt , szeleteljük , díszítjük.
30×35 cm a tepsi mérete
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Kis adagokban hozzáadjuk a darált diót, majd óvatosan hozzákeverjük kemény tojásfehérjét....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük elő a sütőt. A tortalaphoz bevajazunk és belisztezünk egy 22 cm átmérőjű tortaformát. Átszitáljuk a lisztet és összekeverjük a kakaóporral, a szódaporral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk. A kekszet finomra daráljuk és hozzáadjuk a citrom héját, végül a vajjal is összekeverjük, hogy vizes homok állagú morzsát kapjunk. Egy tapadásmentes tortafor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához 6 tojásfehérjét a 6 ek cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, s azokkal még néhány percig tovább verjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéja...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes