menu

Családireceptkönyv.hu

Olajos hal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szervusz Erika!Küldöm az olajos hal receptjét.
Ez az én adagom általában nyáron,amikor többet fog a párom.
2kg lehetőleg keszeg.Mérettől függően 3-4 részre feldarabolom és besózom egy kicsit.Amig áll elkészitem amibe fő.
Erzsébet Kiss
16.2.2016 19:54
Erzsébet Kiss
1 dl víz,1 evőkanál só,1 kávéskanál cukor,1 evőkanál ecet.Ezt összekeverem.Egy kuktába beleteszem a haldarabokat,közé rakok 3 fej vörödhagymát,6-8 gerezd fokhagymát 15-2o szem fekete borsot,5-6 babérlevelet.Ráöntöm a lét és 4 dl olajat.Sipolástól számitva 3 órán keresztül főzzük a legkisebb lángon.Az utolsó fél órában lehet egy picit nagyobb lángra venni.Ha kihült lezárható tálakban megy a hűtőbe,a szálkák is elporladnak.Hogy meddig áll el nem tudom,nálunk semeddig,mert mindenki rájár.Jó étvágya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Burgonyás gyúrt tészta
Burgonyás gyúrt tészta

A burgonyát, még forrón összetörjük és belekeverjük a zsiradékot. Amikor kihűlt hozzáadjuk a tojásokat. Amennyiben szükséges még sót, majd annyi lisztet, hogy jól gyúrható, nem rag...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Humus – Humusz
Humus – Humusz

Elkészítése: Turmixold össze az összes alapanyagot vigyázva arra, hogy a csicseriborsó héja ne kerüljön bele. Kész konzerv is kapható ami már eleve meg van főzve csak szűrőbe tév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk nagyobb darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vajat, a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd villával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Birsalmasajt
Birsalmasajt

A megmosott, érett birsalma termését, virágtakaróját és magházát eltávolítjuk, felszeleteljük, hozzáadunk 1 pohár vizet, és fedő alatt puhára főzzük. A megpuhult birsalmát szitán v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk