500 gr liszt, 25 gramm eleszto, 3 ek. olivaolaj, 3 dl viz, 2 csapott kk so. Megdagasztod, megkleleszted. Kerek formakat nyujtasz,
az egyik oldalara teszel paradicsomszoszt, (nem ketchup hanem paradicsom) amibe elkeverhetsz egy ksi oreganot is, en frisset tettem de mehet bele szaraz is nyugodtan. A toltelek izles szerinti, en tettem bele selyem sonkat, kaliforniai paprikat, gombat es 3 fele sajtot. Mikor ratettel mindnet amit szeretnel, rahajtod a teszta masik reszet es a szeleit kis hajtasokban egymasra hajtod, ahogy a kepen lathato. A tretejet sutes elott egy olloval vagy kessel vagd be, hogy a goz tavozni tudjonbelole, es ne lagyitsa meg a tesztat. En megkenten chilis olivaolajjal de nem kotelezo. 200 fokon sutni.
A paprikákat vágjuk négyfelé, magozzuk ki, a húsukat csíkozzuk fel. A meghámozott hagymát és a bacont aprítsuk fel. 2. A pennét főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolás...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztát kifőztem és hagytam jól lecsepegni. A kockára vágott kolozsvári (vagy csemege szalonnát ) aranybarnára pirítottam,kiszedtem. 180°-ra közben előmelegítem a sütőt. A tés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit nem karikára, hanem kockára vágjuk, és a feleresztés után kolbászt is karikázhatunk bele; egyébként az elkészítése teljesen azonos a slambucéval.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű