menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós kiflt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kovász:

13 dkg sima liszt
13 dgg langyos víz
1 dkg élesztő

1 adag kovász
50 dkg liszt
32 dkg langyos víz
2 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
2 dkg só
1 ek. olaj a kelesztő tál kenéséhez

Trükkök, tippek, praktikák:


http://tanuljmegsutni.blogspot.hu/201...
http://www.monitormagazin.hu/24-ora-h...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegán tökmagos gluténmentes kenyér
Vegán tökmagos gluténmentes kenyér

A liszteket a sóval, a szódabikarbónával és a maghéjjal jól összekeverem, majd hozzáadom az olajat és a meleg vizet is. Alaposan összegyúrom, majd kb. 10-15 percet pihentetem. Ekö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
KIFLI  2.
KIFLI 2.

A liszteket összeszitálom. 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt. Majd mehet a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom, majd géppel kidagasztom, ez kb...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Réteges sajtos kifli
Réteges sajtos kifli

A lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta recept
Lekváros bukta recept

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk