3 dkg élesztő
5 dl tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
trappista sajt
gépsonka (de akár párizsival is jó)
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőgépbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem.
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom tetszés szerinti nagyságúra. Téglalappá nyújtom az egyes darabokat, és beleteszek 1-1 szelet sonkát és trappista sajtot. Becsomagolom, majd forró olajban frissen annyit sütök ki belőle, amennyi éppen elfogy.
Megjegyzés:
A maradékot kiolajozott zacskóban a hűtőbe teszem, és 1 héten keresztül akkor sütök belőle, amikor akarok. Fokhagymával, tejföllel és sajttal megszórva is nagyon finom.
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a mustárt, a tojást, a ketchupot, és a sajtot. A masszát összegy...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz3 darab sárgarépát, 2 db zöldséget,1db póréhagyma, 1db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db karalábé, fel zeller, zeller zöldje, zöldség zöldje, lehet bel tenni aki szereti egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat jól kikeverjük. Egy kisebb serpenyőt (teflon, 15 cm átmérőjű/belméret) kikenünk olajjal, ezt jól felforrósítjuk, majd kisütjük a palacsintákat. Töltelék A sonkát...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan megmossuk,majd kupakot vágunk neki a belsejét kanál segítségével kikaparjuk.A csirkemellet felkockázzuk,egy kevés olajon fehéredésig pirítjuk,fűszerezzük.A sonk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű