: 70dkg liszt, 2tojás, 1kefir,1/2 pohár tejföl, 1dl étolaj, 1dl tej, 5dkg élesztő, 1 ráma margarin, 1 evő kanál só, 1 tojás sárgája a kenéshez.
Először a margarint habosra keverem a sóval, aztán felfuttatom a cukros tejben az élesztőt. A liszttel, tojással, kefirrel, tejföllel, olajjal és az élesztővel összeállítom a tésztát, nyolc részre osztom, négy kerekre kisodrott tésztalapot megkenek a sós margarinnal, a másik négy lappal befedem őket, kicsit megnyomkodom. Mindegyiket négy felé vágom és minden cikket még 3 felé. (Összesen 48 kifli lesz) szorosan kifli formára feltekerem őket és ritkán tepsibe rakom. 1 órát kelesztem és megkenem tojas sárgájával. Tetejére szórhatunk reszelt sajtot. Forró sütőben zsemleszínűre sütjük. Kifli formához van írva a recept de én pogit meg stanglit formáztam belőle smile hangulatjel
Az összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egés...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA Ráma és a só kivételével a hozzávalókból rugalmas kelt tésztát készítünk. (Só nem kell bele) A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. 2 tányér nagyságú kerek lapot nyújtunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a dagasztó gépbe rakom a margarin kicsit lágyabb legyen könnyen nyújtható tésztát csinálunk. Folpakkal tekerjük be tegyük hűtőbe 1.ó. Lisztezett felületen kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam öss...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű