menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás töltött briós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
Töltelék
3,5 dl tej
1 cs. főzős vaníliás puding
4 ek cukor
5 dkg vaj
Briós
0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
2 nagy tojás sárgája
csipet só
Tetejére
1 tojás
kevés víz
cukor
Először a tölteléket készítjük el. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, ha felforrt, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Ha kész, félrehúzzuk, beledobjuk a vajat, és kevergetve hagyjuk, hogy felolvadjon benne. Félretesszük hűlni.
A lisztet dagasztótálba szórjuk, fészket készítünk, beletesszük a porcukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a langyos tejjel, lefedjük, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ha kész (kb. 15 perc), hozzáadjuk a többi hozzávalót, és alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett munkafelületre borítjuk, átgyúrjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A kis cipókat egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük őket a vaníliás pudinggal.

A téglalapok 2 rövidebb végét behajtjuk, majd az egészet feltekerjük. Néhányat óvatosan még sodrunk rajta, hogy a hosszát növeljük, és feltekerjük csigába. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolgatjuk.

Lekenjük őket vizezett, felvert tojással, és meleg helyen 40 percig pihentetjük. Ezután újra átkenjük a felvert tojással, és megszórjuk cukorral őket, majd 200 fokos sütőbe tolva kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés:


http://hahopihe.receptneked.hu/2013/02/23/vanilias-toltott-brios/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Kelt tészta alaprecept
Kelt tészta alaprecept

Az élesztőt 1 tk cukorral felfuttatjuk, majd jól összedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen 1 órát letakarva hagyjuk kelni. Lisztezett felületen átgyúrjuk , tetszés szerint formázzu...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császárzsemle
Császárzsemle

A lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és 3-4 evőkanál langyos tejet öntünk rá. A maradék tejhez adjuk a sót, ol...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Bagett
Bagett

A lisztet kimérjük és belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. Ebbe ütjük a tojásokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk