60 dkg liszt
2 dkg élesztő
100 g joghurt
1 tojás
40 g olaj
1 tk só
2 ek. cukor
2 dl langyos tej
+1 tojás a kenéshez
+szezámmag
Kenyérsütő gépben rakunk minden alapanyagot és ott a dagasztó programon készítjük. Ennek hiányában mindent egy nagy tálba rakunk és dagasztjuk,míg szép sima nem lesz a felülete.Ha igényli,mert ragacsos kis lisztel pótoljuk. Meleg helyen legalább egy órát kelesztjük. Kelesztés után 8 db ra osztjuk,formázzuk,sütőpapíros tepsire rakjuk és duplájára kelesszük (kb. 30perc) Ha szépen megkelt tojással kenjük és megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokos sütőben kb. 20percig,míg szépen meg nem pirul sütjük.
A meggyet leszedjük a száráról, megmossuk és kimagozzuk. A tejszín és a pudingpor kivételével a hozzávalókat feltesszük főni, Amikor a leves bugyogni kezd, behabarjuk a tejszínnel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát pici olajon megpároljuk, majd belerakjuk a zöldborsót és felöntjük alaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A végén felöntjük tejszínnel
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű