menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi süti


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
60dkg finom liszt
40dkg margarin
20dkg porcukor
1db tojás 1k.k.sütőpor
1 citrom reszelt héja
1cs vaníliás cukor
A kenéshez:
1ü barack lekvár
A díszítéshez:
kevés fondant
piros,kék,sárga étel szinező
gyöngy-cukorkák

Elkészítés:


Minden hozzávalót összegyúrunk és 1-2 órára fóliába becsomagolva hűtőbe pihentetjük a tésztánkat.Aztán kinyújtjuk kb.3-4mm vastagra és linzer szaggatóval kiszaggatjuk a formákat.Előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük figyelni kell nehogy oda égjen.Mikor kihűlt baracklekvárral megkenjük és párosítjuk.Mikor ez kész akkor kinyújtjuk a fondant és ugyan úgy linzer szaggatóval ki formázzuk.A kész sütiket picit meg kenjük vízzel hogy a fondant ráragadjon,majd cukorka gyönggyel díszíthetjük tovább.

Karácsonyi süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos citromos kuglóf (Sóbors)
Mákos citromos kuglóf (Sóbors)

A lisztet szitáljuk tálba és keverjük össze a sütőporral. A tojásokat a cukorral keverjük habosra. Miután a tojásokat kikevertük, öntsük hozzá a tejet, joghurtot, olajat, a citr...

Elkészítési idő: 10+45 őerc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tangzhong - minden kelt tésztához!
Tangzhong - minden kelt tésztához!

65 fokra felmelegítem keverve Ha a fakanállal meghúzom a tésztát és látom a lábos alját, akkor készen van. Lehűtve rakom mindenféle kelt tésztába. Foszlós, puha lágy lesz a tész...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós kalács (Erzsi)
Kakaós kalács (Erzsi)

A tészta hozzávalóiból megdagasztom a kalács tésztát, majd 30 percig kelesztem. 6 részre osztom, 3-3 db-ot külön-külön kinyújtom, majd a krémmel megkenem és feltekerem. A 3 rudat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Meggyes minikoszorú
Meggyes minikoszorú

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk