menu

Családireceptkönyv.hu

Sült hús knédli dinsztelt káposzta


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



A sült húshoz:
1,5kg karaj csonttal
5gerezd fokhagyma
köménymag
só,bors
A dinsztelt káposztához:
1 fő káposzta
10 e.k. kristály cukor
3-4 e.k. ecet
3db babér levél
kevés köménymag

10 szem bors
A knédlihez:
80dkg finom liszt
350ml víz
só ízlés szerint
20g élesztő
pici cukor
kevés olaj (a kész knédlit meg kenni)

Elkészítés:


Először is a knédlit csináljuk,a hozzávalókból egy kelesztett tésztát csinálunk,és hagyjuk kelni.A húst fel szeleteljük,kicsit ki klopfoljuk,majd sózzuk borsozzuk.Belerakjuk a tepsibe és rá rakjuk még az apróra vágott fokhagymát köménymagot felöntjük 1 dl vízzel és 1,5 dl olajjal,lefóliázzuk és 1 órán át 180 fokon süssük,majd ha ez kész levesszük a fóliát és a saját szaftjával öntözgetve a húst lehet fordítani is szép pirosra sütjük.A káposztát vékony szálakra fel vagdossuk.A cukrot egy kevés olajon meg karamellizáljuk,levesszük a tűzről egy kicsit hagyjuk hűlni majd rá rakjuk a káposztát,hozzáadjuk az ecetet,fűszereket és fel öntjük 2 dl vízzel.Lassú tűzön puhára pároljuk.Ezt lehet ízlés szerint savanyítani vagy édesíteni ki hogy szereti.A knédli mikor meg kelt 3 egyenlő részre osztjuk,hosszúkás cipókat készítünk és hagyjuk még egy kicsit kelni.Egy nagyobb fazékba 3/4-ig töltünk vizet és hagyjuk hogy forrjon.Mikor már forr rá helyezzük a lapos szitát,(ez kimondottan nagyon praktikus a knédli főzéséhez)és erre a szitára rá helyezzük a nyers tészta knédlit,le fedjük egy nagy tállal hogy a párában főljön meg a knédli.25 percig pároljuk aztán a kész párán főtt knédlit egy tálcára helyezzük olajjal meg kenjük,és főzhetjük tovább a többi knédlit.
Tálalás:kb 1cm-es vastagra szeleteljük a knédlit tányéron szépen elterítjük majd a húst és a dinsztelt káposztát hozzá rakjuk,meg locsoljuk egy kis szafttal.

Sült hús knédli dinsztelt káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás-csípős sertéstarja
Fokhagymás-csípős sertéstarja

A tarjaszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. a hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flkekken fűszerrel, chilivel, és a fokhagymával. Öntünk rá e...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Stefánia vagdalt (x)
Stefánia vagdalt (x)

később

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia vagdalt tojással
Stefánia vagdalt tojással

Ledarálom a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt. /Ha darált húst veszek, akkor a fokhagymát, hagymát belereszelem) Hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, v...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bedő
Sertésszelet Holstein módra
Sertésszelet Holstein módra

A hússzeleteket kiklopfoljuk. Bepanírozzuk, majd kisütjük. Minden húshoz sütünk egy tükörtojást, ami majd a hússzeletekre rakunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk