25 g rizs (basmati vagy sima fehér)
4 dl víz vagy tej
200 g zsírszegény túró
4 tojás (nagyobbak, legalább L-es)
50 g vaníliás protein
20 g kókuszreszelék
édesítő ízlés szerint
mazsola - adagolása erősen ízpreferencia és diéta függő
A mazsolát beáztatjuk, majd a rizst felrakjuk az édesítővel és 4 dl tejjel – hardcorabbak vízzel – főni. Néha vessünk rá egy kósza pillantást, egy kis kavarás, egy kis mosoly… amire rizsünk biztos előbb-utóbb megpuhul. Húzd le a tűzről, és várd meg még kihűl.
Ha ez sikeresen magtörtént, akkor jön el a következő felvonás: a rizses masszába belekeverjük a tojássárgáját, a vaníliás protein, a túrót, a kókuszt, a mazsit, de plusz édesítőt is tehetünk hozzá - ízlés szerint, tehát folyamatosan kóstolgathatunk…de rossz nekünk… A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a rizsbe.
Szilikonos/egyéb hőálló formába töltsd a masszát, és süsd inkább kisebb lángon (170-175 fok), de hosszabb ideig. Érdemes tűpróbával állagot csekkolni, de ha a teteje szép aranybarna és már látszódik, hogy a tészta elvált a formától, akkor lassan biztosra vehetjük, hogy eljött a végidő.
Mindenképp kell a türelmi idő: vagyis csak kihűlés után szedd ki a formából. Célszerű és biztos megoldás, ha egy életlenebb késsel vagy spatulával körbekaréjozod a szélét, és utána kockákra vágva emeled ki a sütit.
. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrju...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk. 15 percig pihentetjük, utána a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált háztartási kekszbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot. Hozzáadjuk a rumot és annyi sárgabarack lekvárt, amivel inkább puha "tésztává" gyúrhatjuk. Megvizezett kezünk kö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet. Összegyúrjuk. Annyi lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű