menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes-szezámos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 g Szafi Free tekerhető palacsinta lisztkeverék (Szafi Free tekerhető palacsinta lisztkeverék ITT!)
5 g Szafi Fitt himalája só (Szafi Fitt himalája só ITT!)
kevés szárított őrölt fokhagyma 
kevés bors
225 g víz
kb 700 g csirkemell filé
Szafi Fitt kókuszzsír
kb 100 g méz
kb 200 g hozzáadott cukortól mentes ketchup
szezámmag

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit kikeverjük csomómentesre.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, és a tésztába öntjük, jól elkeverjük, hogy minden hús tésztás legyen.
A kókuszzsírt felforrósítjuk és kisütjük benne a húst. Közben el lehet készíteni a mártást.

A mézet, ketchupot és a szezámmagot összekeverjük, picit átmelegítjük, hogy a méz jó folyékony legyen. A kisült húsokat ebben forgatjuk meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Svéd csirkemell
Svéd csirkemell

A kissé kivert húsokat sózzuk, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk. Tűzálló tál alját kikenjük margarinnal, és a húsokat rétegesen lerakjuk. A megmaradt tojást összekeverjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkés saslik édes-savanyú mogyorós mártással
Csirkés saslik édes-savanyú mogyorós mártással

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, fűszerezzük és legalább 60 percet pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezalatt elkészítjük a mártást. Összekeverjük a mogyoróvaj port, a juh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nina
Pulykafasírt gluténmentesen
Avatar Kristof Kedvelnék
Pulykafasírt gluténmentesen

Az összetevőket összegyúrom majd az előmelegített sütőben nagy tepsiben fasírtba formálva megsütöm 50 percig 200 °-on.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Bámulatos csirkepörkölt nokedlivel! Ropogós sült hús
Bámulatos csirkepörkölt nokedlivel! Ropogós sült hús

hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húsokat. Pár percig pirítjuk a húsokat, majd öntünk alá egy kevés vizet és fűszerezzük. A vizet folyamatosan pótoljuk, de vigyázzunk, hogy sűrű s...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk