250 gr sovány túró
500 ml sovány tejszín
glutén mentes keksz, 17 db
2 csom. hidegen oldódó zselatin, granulátum
Xilit ízlés szerint ( én 3 EK. tettem)
100 g fagyasztott áfonya
1 db citrom reszelt héja
Csatos tortaforma aljába körbe rakom a kekszet, a túrót a tejszínnel összekeverem, a korábban xilittel megszórt kiolvadt áfonya levét bele csurgatom, ezután folyamatos keverés közben beleszórom a zselatin port. Tetejére az áfonya szemeket kicsit bele simítom, majd hidegen oldódó színtelen torta zselével leöntöm. Hűtőben kb 3-4 óra várakozás.
Az egész desszert 1002,25 Kcal 220 g CH
Én 10 szeletre vágom: ebből lehet bűnözni,
1 szelet: 100 Kcal: 22 g CH, 0,67 gr zsír
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. 2.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítem a sütőt 180°C fokra. Én 2 tepsit szoktam sütőpapírral kibélelni, hogy csak be kelljen tolni a sütőbe a következő adagot. A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egészben felverjük,tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral,olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítjuk,meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes alapanyagot gőz felett kikeverjük, majd hűtőbe tesszük megdermedni. Golyókat formálunk belőle, a közepükbe mandulát nyomunk (a mandulát leforrázzuk, akkor kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes