menu

Családireceptkönyv.hu

Raffaello


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl víz
25 dkg margarin
20 dkg tejpor
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg mandula
10 dkg kókuszreszelék (a forgatáshoz)

Elkészítés:




Az összes alapanyagot gőz felett kikeverjük, majd hűtőbe tesszük megdermedni.
Golyókat formálunk belőle, a közepükbe mandulát nyomunk (a mandulát leforrázzuk, akkor könnyedén lejön róla a héj).
Majd kókuszreszelékbe megforgatjuk és papírkosárkákba tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar vajas pogi
vajas pogi

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva duplá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Ági szelet
Krémes - Ági szelet

1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyedén nyújtható tészta legyen belőle. 2. Három egyenlő részre elosztjuk, kinyújtjuk, és normál méretű tepsiben köze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Kozáksapka
Kozáksapka

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a kikevert tésztához. Előmelegített sütőben, 200 C fokon, 30 perc alatt megsütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Fészkes fánk
Fészkes fánk

Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk kb 1 dl tejben. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a megolvasztott vajat és a cukrot, majd közepesen lágy, hólyagos tésztát daga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk