menu

Családireceptkönyv.hu

Dorozsmai pulykacomb


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 kicsontozott pulyka felsőcomb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl száraz vörösbor
só, bors
kakukkfű
bazsalikom
babérlevél
8-10 szem borókabogyó
2 evőkanál cukor
kevés liszt
1 dl tejföl
olaj

Elkészítés:


A pulykacombokat megmossuk, leszárítjuk. Kettévágva sózzuk, borsozzuk, kevés olajon kissé megpirítjuk. A hagymás és fokhagymát apróra vágva a sütőolajon megfonnyasztjuk, rátesszük a húsdarabokat, megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük 1 deci vörösbor és kevés víz keverékével, és fedő alatt pároljuk. Az elpárolgott levet borral pótoljuk. Ha a hús megpuhult, tálra szedjük. Kevés olajon megpirítjuk a cukrot, megszórjuk liszttel, felöntjük vörösborral, s ezzel sűrítjük be a hús levét, melyet végül kevés tejföllel gazdagítunk. A pulykacombokat kisebb darabokra vágjuk - óvatosan, nehogy szétessen. Visszatesszük a lébe, és kissé összeforraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb hozzá a burgonyafánk, de lehet rizzsel, vagy sós burgonyával is tálalni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Kagylótésztás gombás csirke
Kagylótésztás gombás csirke

A húst fűszerezzük, lisztbe mártjuk, majd olajban mindkét oldalát megpirítjuk (10 perc). A húst kiszedjük az olajból, beleszórjuk a vágott hagymát, 5 perc pirítás után hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nina
Zöldborsós pulykatokány
Zöldborsós pulykatokány

El a hagymákat finomra aprítjuk. megdinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát a hússal fehéredésig pirítjuk. Kevés vizet öntünk alá – mert a hús is enged - fűszerezzük, addi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumpliva
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumpliva

1. Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. 2. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb r...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MOGYORÓS CSIRKE
MOGYORÓS CSIRKE

A hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát finomra reszeljük. A húst 4-5 cm hosszú, 1 cm széles csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben fölhevítjük az étolajat, beleszórjuk a hagymát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk