menu

Családireceptkönyv.hu

Fasírt variáció


Írta:

Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 fej vöröshagyma
1kg darált sertéshús
2,5 dl ketchup
2,5dl mustár
3 db tojás
2dkg zsemlemorzsa
2 szelet kenyér
Fűszerezéshez:
bazsalikom
petrezselyemzöld
sertéssült fűszerkeverék

bors

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki (erősen) és ezt is adjuk hozzá a húshoz. Fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal, sertéssült fűszerkeverékkel, bazsalikommal és petrezselyemzölddel. Gyúrjuk át a húsos masszát, és ha nem elég kemény adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A tepsit kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a húst és formázzunk belőle hosszúkás téglalap alakot. Az utolsó db tojás keverjük össze és kenjük le a fasírtunk tetejét. Ettől lesz szép aranybarna a teteje. Süssük 45 percig. Hagymás burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Darálthúsos sültpaprika
Darálthúsos sültpaprika

1. A vöröshagymát sóval kis kókuszzsíron megdinszteljük 2. A darálthúst kifehérítjük rajta 3. Fűszerezzük 4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot (+sűrített paprikát) 5. Puhára f...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Párolt hússzeletek pikáns szósszal
Párolt hússzeletek pikáns szósszal

A hússzeleteket vékonyra kiverjük, besózzuk és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután kivesszük a húst és félretesszük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Lecsós szelet
Lecsós szelet

Mindent előkészítünk, a húst szeletekre vágjuk, a zöldségeket, hagymákat, burgonyát megtisztítjuk. Egy wokban, vagy nagyobb lábasban 2 ek olajon 1 kockára vágott vöröshagymát me...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pejsli szívből és nyelvből
Pejsli szívből és nyelvből

A szívet, nyelvet letisztítjuk, megmossuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, a babérlevéllel puhára főzzük. (Kuktában 1 óra). Közben a hagymát, fokhagymát finomra vágjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk