menu

Családireceptkönyv.hu

Sült halfilé ropogós héjjal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg halfilé
1 dl olaj
1 egész citrom
1,5 dl fehérbor
6 gerezd fokhagyma
25 g zsemlemorzsa

oregánó
petrezselyemzöld
pirospaprika őrlemény

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, amíg melegszik a sütő előkészítjük a halszeleteket. Először sózzuk be mind a két oldalát. Helyezzük őket egy hőálló edénybe. Egy tálban keverjük össze az olaj felét, citromlevet, fehérbort és egy csipet sót. Kevergessük habverővel, majd adjuk hozzá utoljára a zúzott fokhagymát. Ezzel a lével kenjük le a halakat, a maradékot pedig öntsük álá. Egy másik tálban pedig keverjük össze a fűszereket: a reszelt citromhéjat, a petrezselyemzöldet, oregánót, pirospaprikát, egy csipet sót és öntsük rá a maradék olajunkat. Jól dolgozzuk össze és végül adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Addig kevergessük amíg egynemű masszát nem kapunk. Ezzel a masszával kenjük be a halfilék tetejét. A halakat addig süssük amíg a halfilé meg nem puhul és a zsemlemorzsa meg nem pirul a tetején. Ez nagyjából 10 percet fog igénybe venni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Karamellizált lazac
Karamellizált lazac

Keverjük össze a cukrot, sót, és a fekete borsot egy kisebb tálba. Hempergessük a lazacszeleteket a keverékbe úgy, hogy az egyenletesen beborítsa. Melegítsünk egy kevés olívaolajat...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Tonhalas szendvicskrém
Tonhalas szendvicskrém

A tonhalakat lecsepegtetem, villával összetöröm, ha nagyobb darabokban van.A lilahagymát és a pritaminpaprikát apró kockára vágom, majd hozzáadom a halhoz. Sózom, borsozom, meglocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tengeri halfilé mustárral
Tengeri halfilé mustárral

A halszeleteket jól megmossuk és megszárítjuk. Bekenjük mustárral és megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevésolajon mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Mikor megsült, levesszük a tűzrő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazac lassú tűzön sütőben
Lazac lassú tűzön sütőben

Melegítsd elő a sütőt 50 (!) fokra. Nem elírás, a lazac sütése ebben a receptben a sütőben 50 fokon történik, éppen ez biztosítja a friss ízeket. Ha szükséges, tisztítsd meg a la...

Elkészítési idő: 1:05
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk