60 dkg csirkemell
1 zellergumó
2 sárgarépa
friss petrezselyemzöld
1 dl főzőtejszín
4 evőkanál tejföl
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A répát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy csíkokra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és 3-4 percen át pirítjuk. Majd felöntjük egy kevés vízzel 0,2-0,3 dl bőven elég, hogy ne süljön oda. A főzőtejszínbe keverjük a tejfölt és a zúzott fokhagymát, mikor a hús és a zöldségek is megpuhultak felöntjük vele és kis lángon főzzük még pár percig, rászórjuk a felvagdosott zöldpetrezselymet. Rizzsel tálaljuk.
A szárnyakat egy tálba tesszük, az olajba keverjük a fűszereket és átkenjük vele. Legalább 3 órán át hagyjuk pácolódni. A húsokat forró olajban kisütjük. A szósz hozzávalóit egy tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikát, paradicsomot karikákra vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelt bacont, füstölt sonkát,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. A csirkemellet szeleteljük, jénai vagy más, sütőbe tehető edénybe tesszük, ráöntjük a sóval, áttört fokhagymával elkevert tejet. 2. Néhány órát áztatjuk, vagy egy éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal. A masszához a tojást a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű