menu

Családireceptkönyv.hu

Palóc leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



fél kg birkahús/////// sertéshús ////
30 dkg burgonya
30 dkg zöldbab (sárga hüvelyű)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kanál disznózsír
1 csapott kanál pirospaprika
1 nagy kanál liszt
2 dl tejföl

őrölt bors
babérlevél.

Elkészítés:


A húst kockára vágom. Pörkölt alapot készítek. Forró zsírban az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítom, oldjuk a pirospaprika gyönyörű színét, majd kevés víz hozzáöntésével kiforralom. Ehhez teszem húst, hozzáadom a babérlevelet, őrölt köményt, borsot, zúzott fokhagymát és a sót. Rövid lében félpuhára párolom a húst. Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a 3 cm-esre darabolt zöldbabot. A lisztet a tejfellel simára keverem, a forró levesből apránként a hozzáadok és simára keverem (hőkiegyenlítést végzek).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csicsóka krémleves
Csicsóka krémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

A feldarabolt hagymát kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott krumplit, zellergumót, petrezselyemgyökeret és a brokkolit. Annyi vizet öntünk a zöldségekre, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi paraszt csorba disznóhússal
Erdélyi paraszt csorba disznóhússal

A húst egy fazékban 3 liter hideg vízben odatesszük főni egy kevés sóval , ha felhabzik a habját leszedjük . A hagymát lapítón apró kockákra vágjuk , egy kiseb lábasban 2 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalán leves
Csalán leves

A csalánt leveleket jól,megmostam majd leforráztam,párpercet hagytam a forró vízben,majd leszűrtem.A felkarikázott hagymákat olajon dinsztelem,majd hozzá adom a megtisztított kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk