menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos csirke/ sertés/ (receptneked.hu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 nagy csirkemell filé Más hússal is jó !!!
2 szelet (kb 5 dkg) fetasajt
6 szelet mozzarella
egy csokor kapor
két evőkanál olívaolaj
diónyi vaj
4 szelet bacon
fél tasak finomfőzelék alap
petrezselyemzöld
lestyán
4-5 koktélparadicsom
só, bors
1 dl édes (Tokaji Szamorodni) bor
1 zöldhagyma

Elkészítés:


A csirkemellet megmossuk, a vizet lecsepegtetjük, majd késsel kinyitjuk, vigyázzunk arra hogy ne lyukadjon ki, egy kicsit húsklopfolóval megütögetjük.

A fetasajtot a villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. A kinyitott csirkemellre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval megtűzzük és körbe tekerjük a baconnel. Borssal meghintjük (nem sóztam, mert a feta és a bacon is sós).

A tűzhelyen olajat hevítünk és körbe pirítjuk a csirkemellet, rátesszük a hagymát egészben, majd felengedjük a borral. Fedő alatt 8-10 percig pároljuk. Közben a sütőt előmelegítjük.

Egy tálat (kb 23*15 cm-es méretű) kivajazunk, beletesszük a mirelit zöldségkeveréket és erre ráfektetjük a csirkét, majd ráöntjük a szaftot. Petrezselyemzölddel és lestyánnal ízesítjük, sózzuk. A vajat rámorzsoljuk, a paradicsomkarikákat is rárakjuk. A hús tetejére rakjuk a mozzarella szeleteket, majd lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk kb 10 percre, majd levesszük a fóliát egy kicsit pirítjuk. A sajt szépen ráolvad a csirkére, ami belül nagyon finom puha marad.

Petrezselymes krumplival, a párolt zöldséggel, valamint uborkasalátával kínáltam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymaropogós
Hagymaropogós

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. egy fél órára. (nagyobbra vágjuk mint pl. a pörkölt alá valót) A kukoricalisztet kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában
Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában

A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csőbensült csirkés- sajtkrémes nokedli
Csőbensült csirkés- sajtkrémes nokedli

A húst apró kockára vágjuk, és a olajon fehérre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ez idő alatt elkészítjük a nokedlit. A hozzávalókat ös...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ella vadas
Ella vadas

A hagymát megpirítom kézibeállításon Ellában.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk