menu

Családireceptkönyv.hu

Szibériai krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A BARNA TÉSZTA

- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 4 evőkanál kakaópor
A FEHÉR TÉSZTA

- 10 dkg tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
A TÉSZTALAPOK TETEJÉRE

- 20 dkg durvára vágott dió
- 30 dkg szilvalekvár
A KRÉMHEZ

- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 6 dl tej
- 20 dkg porcukor

Elkészítés:



A BARNA TÉSZTA

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 50 perc - PIHENTETÉS: 30 perc - SÜTÉS: 15 perc/lap. - A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben legalább félórát pihentetjük, hogy reszelhető legyen. - Miután előkészítjük a fehértészta lapokat, ráreszeljük a barna tésztát.
A FEHÉR TÉSZTA

A barna tészta előkészítése után a fehér tésztát is összegyúrjuk, majd háromfelé osztjuk, és három, tepsi méretű lapot nyújtunk belőle.
A TÉSZTALAPOK TETEJÉRE

Miután előkészítettük a fehértészta-lapokat, mindegyiket megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk vágott dióval, majd ráreszeljük a barna tésztát. A 190-200 fokos sütőben 10-15 perc alatt egyenként megsütjük.
A KRÉMHEZ

A tejből a liszttel és a vaníliás cukorral pudingalapot főzünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a vajat meg a porcukrot, és kikeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd megszórjuk porcukorral. Hűtőbe tesszük, hogy másnapra megpuhuljon.

Az első lapot megkenjük krémmel, majd megint lap rá krém és így tovább.

Van aki azt írta,hogy a krémbe sok a cukor, a tésztába meg sok a margarin.!!!!!
Szerintem a tepsi hátulján kell sütni,de ha a tepsiben sütjük akkor sütőpapír kell alá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós kakaóscsiga
Túrós kakaóscsiga

1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kavart mézes
Kavart mézes

Bekapcsoljuk/begyújtjuk a sütőt, hogy melegedjen elő 180°-ra. És ha már úgyis fűt, a mézet egy hőálló edénykében tegyük is be olvadni. A tojásokat, cukrot, vajat habosra keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliasodó
Vaníliasodó

A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre. A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a toj...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra

A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot, majd a tojásokat és az olvasztott vajat is hozzáadom. Habverővel vagy a kézi robotgéppel fokozatosan, folyamatos keveré...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk