2-3 db édesburgonya
◦pár csepp olívaolaj
◦só, bors, fűszerpaprika, cayenne bors (opcionális)
◦1 tk. étkezési keményítő
Pucoljuk meg a batátákat, majd nagyjából egyforma hasábokra vágjuk fel. Tegyük egy tálba, öntözzük meg pár csepp olajjal, fűszerezzük sóval, borssal, ha szeretjük a kicsit csípőset, akkor cayenne borssal, és a keményítővel. Rázzuk össze a tálban a hasábokat, hogy mindegyiket jól befedje ez a keverék. A keményítőtől még ropogósabb lesz az édesburgonya, azért használom! Fektessük szét egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, lazán, ne érjenek össze, mert akkor párolni fogják egymást!
Az időközben 220 előmelegített sütőbe tegyük be és kb. 20 percig süssük. Majd fordítsuk meg a másik oldalára a hasábokat és még 5 percig hagyjuk sülni. Ekkorra szépen megpirulnak és ropogóssá válnak.
Készíthetünk hozzá bármilyen mártogatóst, szeretni fogja. Ajánlom a joghurtos harisszásat a bevállalósabbaknak :)
A toast kenyér széleit levágom, sodrófával kinyújtom, ráteszem a sonkát és a sajtot. Jó szorosra feltekerem, tojásba mártom és bő, forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, beletesszük egy tálba, megmossuk, és annyi vizet öntünk hozzá, ami épp ellepi. A szintén felkockázott szalonnát egy nagyobb méretű se...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, a héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük. A kolbászt vékony karikára vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarin...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: Könnyű1. Készítsd elő a hozzávalókat, a hagymát pucold meg, 2. Végy elő egy mélyebb, nagy serpenyőt, és egy kis olajon dinszteld meg a hagymát, amikor pedig már félig üveges, add...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes