1 csomag Schnitzer gm bagett
4 tojás
3 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 darabka póréhagyma
10 dkg bacon
2 ek aprított petrezselyemzöld
15 dkg reszelt sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
A tojásokat a tejföllel, a fokhagymával, sóval, borssal felverem. A bagettet felszeletelem. Egy tűzálló tálat kivajazok.
A bagett szeleteket megforgatom a tojásos masszába és a jénai aljára sorakoztatom és meglocsolom még egy-két kanál masszával, megszórom a kockára vágott hagyma-, a bacon-, aprított petrezselyemzöld és a reszelt sajt felével, majd megint egy sor tojásba forgatott bagett jön és az alapanyagok másik fele.
A bacont érdemes a sajt tetejére szórni, hogy finom ropogósra piruljon.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 15 perc alatt készre sütöm.
A tejfölt a sajtkrémmel és borssal összekeverjük, és állni hagyjuk. Beletesszük a többi hozzávalókat, és jól összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A henger alakú formákat kissé bevajazzuk vagy olajozzuk és feltekerünk mindegyikre 1-1 tésztacsíkot úgy, hogy kissé fedjék egymást. L...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKevés, sózott vízben megfőztem a hámozott sárgarépákat, hosszában kettőbe vágva. Amikor kihűltek, apró reszelőn lereszeltem. A kemény sajtokat belereszeltem egy közepes méretű tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét szelet kolozsvári szalonnát (bacon) apró kockára vágok, kevés zsiradékon kisütöm, egy evőkanálnyi mennyiségű aprított vöröshagymát dobok rá, két fej gombát apróra darabolva, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű