menu

Családireceptkönyv.hu

Galette


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta
220 gr liszt
1 evk cukor
100 gr puha vaj
50 gr víz
csipet só

Töltelék:
erdei gyömülcs
van.cukor
fahéj

Elkészítés:


Tészta hozzávalóit késes darálóban összezúzzuk. Kerekre kinyújtjuk egy papíros sütőlapra. Közepére halmozzuk a gyümölcsöt. A szélét körbe ráhajtjuk. A szélét lekenjük mascarponés egész tojással. 175°C-on légkeverésesen kicsit barnára sütjük. Újra lekenjük a széleket és megszórjuk szeletelt mandulával a széleket és visszatoljuk a sütőbe pár percre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen gyümölccsel meg lehet csinálni, pl almás fahéjas

Galette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszhabos kosárka
Kókuszhabos kosárka

A kókuszhabhoz 2 tojásfehérjére, egy pici csipet sóra, 30-40 g cukornak megfelelő édesítőre (én egy kiskanál folyékony édesítőt adtam hozzá), és 30 g kókuszreszelékre van szükség....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mikrós süti
Mikrós süti

minden összekevertem egy bögrében,majd 3 percre a legmagasabb fokozaton kisütöttem,cukormentes feketeribizli-josta lekvárral tálaltam

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos diós krémes
Habos diós krémes

Elkészítése: A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport és a darált diót is a habhoz kavarjuk, majd 23 x 32 cms...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Aranygaluska
Aranygaluska

Az élesztőt 1 dl tejben+ 1 ek cukorral felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, annak közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgát, a c...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk