Hat darab kosárka hozzávalói:
20 dkg sovány, vagy zsírszegény túró (inkább krémes, mint rögös - a legjobb az Aldis 0,2%-os zsírtartalmú változat)
75 g zabkorpa
kb. 65 g cukornak megfelelő édesítő (én 13 édesítőtablettát tettem bele porítva)
25 g fehérjepor tetszőleges ízben (helyettesíthető +25 gramm zabkorpával)
csipetnyi őrölt vanília, vagy egy tk. vaníliás xilit
pici csipet só
A kókuszhabhoz 2 tojásfehérjére, egy pici csipet sóra, 30-40 g cukornak megfelelő édesítőre (én egy kiskanál folyékony édesítőt adtam hozzá), és 30 g kókuszreszelékre van szükség. A tetejére 10 deka epret tettem összesen, ennek megfelelően számoltam a kalóriaértékeket, de természetesen lehet többet is ízlés szerint.
Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, ha nem áll össze, pár csepp tejjel segíts rajta. Egy szilikonos muffinsütő forma mélyedéseit béleld ki egyenletesen a tésztával, így kapod a kosárka formát. 170-180°C-os sütőben 8-10 perc alatt megsül. Csak akkor szedd ki a formából, ha teljesen kihűlt, előtte könnyen eltörik, szétesik.
A tojásfehérjéket az édesítővel és a csipet sóval gőz fölött verd kemény habbá, majd evőkanállal forgasd bele a kókuszreszeléket is. Az epret szeleteld fel, egy részét oszlasd el a kosárkák alján, borítsd be a habbal, majd a tetejét szintén eperrel díszítsd. Egy töltött kosárka átlagosan 135 kalóriát, 10,7 g szénhidrátot, 11,8 g fehérjét, illetve 5,3 g zsírt tartalmaz.
Az alapanyagokat összegyúrom. (A tökéletes elegy érdekében előbb a száraz összetevőket egy kézi habverővel alaposan átkeverem, utána adom hozzá az olvasztott margarint és tojásokat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Belereszeljük a citromhéját, s belekeverjük a zsírt és a tojássárgákat. Kevés tejföllel jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához valókat össze gyúrjuk,4 részre osztjuk.Az első adag tésztából lisztezett deszkán kb. 25x35 centis téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe simitunk. Me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű