2 dl tejföl > kefír
4 tojás
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál rétesliszt
¼ rúd vanília kikapart magjai > fél tasak van.cukor
1 kezeletlen citrom héja
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a porcukorral nagyon kemény habot verünk. Ez eltart egy ideig, de így nagyon jó tartású lesz a tojáshab.
2. A sárgáját kikeverjük a tejföllel, a liszttel, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal. Több részletben, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
3. Sütőpapírral nem kibélelt 20x30 cm-es tepsibe, vagy 24 cm átmérőjű kerek tepsibe öntjük a masszát. Vagy egyszemélyes felfújtas tálakba. 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
4. Porcukorral és lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk.
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk. A tésztát leta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A 30 dkg lisztet összekeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a tojást,a sót és annyi tejet,hogy könnyen kezelhető rétestésztát kapjunk,kb másfél dl tej volt. A 20 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk át, adjunk hozzá egy csipet sót, majd a tojásokat. A langyos tejet keverjük össze a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, pár percig hagyjuk állni, majd öntsük...
Elkészítési idő: 20 perc + 1:20 Nehézség: Könnyű