Hozzávalók 5 db-hoz:
Töltelék:
340 g alma
1 ek. eritrit
50 g darált dió
1 tk. fahéj
félt citrom leve
kevés kókuszzsír
Tészta:
80 g NoCarb rostmix
20 g eritrit
20 g olvasztott kókuszzsír
1 tk. szódabikarbóna
csipet só
150 ml kókuszkrém
50 ml víz
1 tojás
1 ek. almaecet
+ 1 tojás a kenéshez
A száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem. Tojást villával felvertem, hozzáöntöttem. Beletettem a többi alapanyagot az almaecet kivételével. Összegyúrtam.
Pihentettem a tésztát, míg elkészítettem a tölteléket.
Az almát megpucoltam, lereszeltem. Kevés kókuszzsíron feltettem párolni. Hozzáadtam a citrom levét és az eritritet. Miután elkészült belekevertem a fahéjat és a darált diót.
A tésztához adtam az almaecetet. Alaposan összegyúrtam. 5 részre osztottam. Egyenként lisztezett felületen kigyújtottam ovális formára mindegyiket. Megkentem a töltelékkel, feltekertem. Félretettem. Miután mind az 5 tésztával ugyanígy jártam el, csiga formára tekertem. Tetejét megkentem felvert tojással.
Hőlégkeveréses sütőben 10 percig 180, majd 160 fokon megsütöttem.
Egészségetekre!
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk,1 mk cukorral elkeverjük és lefedve felfuttatjuk. A lisztet, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokoládét, mazsolát, és a kandírozott gyümölcsöt durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Minél többféle aszalt, kandírozott gyümölcsöt keverünk, annál finomabb lesz Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézegy püspökkenyér formához: – 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg) – háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg) – 1 kis pohár tejföl (150 g-os) – 1 tojás – 5 dkg vaj – negyed bögre...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÁllítólag az igazi kalácsot nem szabad géppel dagasztani. Nagynéném erre csak annyit mondott indokként, hogy régen sem volt gép. Szóval kézzel. Első lépésként a vajat olvasztottam...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes