a piskótához:
15 dkg kókuszreszelék
1 dkg konjac liszt
8 tojás
10 dkg eritrit
8 evőkanál víz
a mázhoz:
10 dkg kókuszolaj
3 dkg eritritol
2 dkg holland kakaó
4 dkg apróra tördelt cukor- és tejmentes étcsokoládé
2 dl kókusztejszín
(esetleg kevés rum)
a hempergetéshez:
10 dkg kókuszreszelék
A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük, összekeverjük a konjac liszttel.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A sárgáját a vízzel kihabosítjuk.
A fehérjéből az eritrittel tejfölnél kicsit sűrűbb habot verünk.
A verést folytatva hozzáadjuk a vizes tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverővel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni).
25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltve, alufóliával letakarva, 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 20 percig. Kihűtjük.
16 kockára vágjuk (én a széleit szépen levágtam), majd a csokoládéba forgatjuk, pontosabban minden oldalát megkenjük a csokikrémmel, amihez valamennyi hozzávalóját, kis lángon, habverővel kevergetve összeolvasztjuk.
Végül a csokis kockákat kókuszreszelékbe hempergetjük.
Für den Teig Butter 30 Minuten vor dem Verarbeiten aus dem Kühlschrank nehmen. Butter in kleine Stücke schneiden, mit Zucker und 1 Prise Salz mit dem Knethaken der Küchenmaschine...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a tojássárgáját is. A lisztet és a kakaóport s...
Elkészítési idő: 25+35 perc Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy jénait. Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba. A meggyet az utolsó tejfölös réteg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát készítjük el előbb. A lisztet és a cukor összekeverjük, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Ezután annyi tejfölt/vizet teszünk hozzá, amennyivel egy jól nyújtható, rugalmas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű