20 dkg darált mák
5 dkg kókuszreszelék
½ zacskó sütőpor v. 1 késhegynyi szódabikarbóna
3 tojás
1 banán
1 alma
1 marék mazsola
őrölt fahéj / vagy gyömbér/
2,5 dl víz
1 ek. kókuszzsír (kihagyható)
1 marék szeletelt mandula a tetejére
1. lépés
A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fűszerrel.
2. lépés
Adjuk hozzá a vizet, aztán egyenként a tojásokat, majd a kókuszzsírt.
3. lépés
Jól dolgozzuk össze a tésztát, majd keverjük hozzá a darabokra vágott banánt, a reszelt almát és a mazsolát is.
4. lépés
Belesimítjuk egy sütőpapírral kibélelt tálba, megszórjuk a tetejét szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót, és ha már nem ragad hozzá a tészta, akkor tökéletes!
Ezekkel extrázhatod:
aszalt gyümölcsök, pl. füge, sárgabarack
friss, magozott cseresznye, meggy
A gesztenyemasszát átnyomjuk a krumplinyomón, vagy villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük. A csokol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szója tejet felforraljuk, beledobjuk a mazsolákat , mint a puding főzésénél ugyanúgy járunk el, nem főzzük sűrűre, csak közepes sűrűségűre. A végén a reszelt citrom héjjal "fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a hozzávalókkal összegyúrjuk fél cm vastagra nyújtjuk majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A cukrot a tojás fehérjével gőz fölött kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű